Badge field

Як боротися з неприємним запахом із рота

Published date field

Якщо Ви всерйоз вирішили позбутися неприємного запаху з рота, в першу чергу проконсультуйтеся у Вашого стоматолога. Після ретельного збору анамнезу загального стану здоров'я і здоров'я ротової порожнини, спеціаліст зможе виявити "винуватця" неприємного запаху з рота. Причин галітозу може бути багато, включаючи споживання деяких продуктів харчування і алкогольних напоїв, куріння тютюну, недотримання правил гігієни ротової порожнини, пародонтит, діабет, сухість у роті, інфекції придаткових пазух (синусів) і горла, запалення або абсцес легенів, ниркова/печінкова недостатність, а також проблеми, пов'язані з органами шлунково-кишкового тракту, і надмірне захоплення дієтами.

Лікування галітозу
Важливо ретельно дотримуватися гігієни ротової порожнини в домашніх умовах, чистити зуби щіткою двічі на день за допомогою антибактеріальної зубної пасти із вмістом фтору, користуватися зубною ниткою для видалення залишків їжі та зубного нальоту з поверхонь зубів, зубних мостів та імплантантів, а також щодня чистити поверхню язика щіткою або спеціальною ложкою. Одне із нещодавно опублікованих досліджень показує, що чищення зубів та язика у поєднанні з використанням зубної нитки значно зменшили кількість епізодів кровоточивості ясен, а також знизили скарги на галітоз за період близько двох тижнів.1. Ще одне клінічне дослідження, проведене в Університеті м. Буффало, США, показує, що регулярне чищення зубів щіткою два рази на день із використанням антибактеріальної зубної пасти, а також щоденне використання зубної щітки зі спеціальним шкребком для чищення язика допомагає повністю позбутися неприємного запаху з рота2.

Чищення язика необхідне для свіжого, здорового подиху
Чистити язик дуже важливо. Купуючи зубну щітку Colgate 360 зі шкребком для чищення язика на кінці ручки, Ви можете чистити і зуби і язик одночасно. Почистивши верхні та нижні зуби щіткою за допомогою антибактеріальної зубної пасти, поверніть щітку протилежним кінцем уперед і помістіть шкребок на кореневу частину язика. Після очищення найбільш віддаленої частини язика, обмийте шкребок теплою водою, щоб видалити бактерії, що викликають галітоз. Потім помістіть шкребок на наступну віддалену частину язика і повторіть чищення, як описано вище.

Проконсультуйтеся у стоматолога або гігієніста, який допоможе правильно підібрати засоби домашньої гігієни ротової порожнини, що найкраще підходять для видалення зубного нальоту і бактерій, які викликають галітоз, а також правильні методи їхнього застосування. Ви можете також запитати стоматолога, які гігієнічні засоби для ротової порожнини можна застосовувати для усунення неприємного запаху з рота (антибактеріальну зубну пасту, антисептичний ополіскувач для ротової порожнини, шкребок і щітку для чищення язика, засоби для чищення міжзубних проміжків).

Запорука чистого, свіжого подиху - правильно підібраний режим регулярного догляду за ротовою порожниною в домашніх умовах і виконання рекомендацій, які дає Ваш стоматолог у Вашій конкретній ситуації.

© 2011 Компанія Colgate-Palmolive. Усі права захищені.

Посилання:
1. Biesbrock, A, et al. Assessment of Treatment Responses to Dental Flossing in Twins., (англ.), J Perio 77(8):1386-1391, 2006.

2. Університет м. Буффало (Peter Moses, Betsey Clark, Violet Maraszthy, Joseph Zambon, (Університет м. Буффало), P.K. Sreenivasan (компанія Colgate), реферат представлений на конференції Американської асоціації дослідників в області стоматології 2008 р