Badge field

Як відбувається відбілювання зубів?

Published date field

Існує багато способів відбілити зуби – від відбілюючих зубних паст та інших продуктів, які можуть видалити значну частину поверхневого фарбування за досить невелику плату, до дорогого відбілювання з активацією світлом у кабінеті стоматолога, що може дати дуже помітні результати.

Відбілювання проводиться одним із двох наступних способів.

    1. Хімічне відбілювання змінює натуральний колір ваших зубів, звичайно освітлюючи їх приблизно на п'ять-сім тонів. Як кабінетне (у стоматологічному кріслі), так і домашнє відбілювання (капи) є різновидами хімічного відбілювання. Відбілююча речовина містить активні компоненти, в основному це перекис карбаміду або перекис водню в концентрації 10-22%, які допомагають видалити як глибоке, так і поверхневе фарбування. Різні процедури відбілювання істотно розрізняються за ціною.

 

    Відбілювання з активацією світлом у кабінеті стоматолога, що іноді називається відбілюванням у стоматологічному кріслі, є дорогим, але воно дає миттєвий і найчастіше кардинальний результат. Проте, приблизно через рік, якщо ви продовжуватимете їсти і пити як звичайно (кава, чай, газовані напої), ваші зуби знову помітно змінять колір і на них з'являться нові плями.

 

    Індивідуальна капа для домашнього відбілювання може бути виготовлена вашим стоматологом, і її звичайно надягають на зуби на ніч або на декілька годин щодня протягом двох тижнів. Якщо ви помітите нову пляму на зубній емалі, ви просто знову надягаєте капу на одну-дві ночі та, таким чином, позбуваєтеся її.

 

    Препарати для відбілювання зубів можна купити в аптеках і магазинах, вони можуть містити в собі капи-аплікатори, які потрібно скип'ятити і прикушувати, відбілюючі гелі, які наносяться пензликом, і відбілюючі смужки

    2 Інші методи видаляють поверхневе фарбування за допомогою фізичного і/або хімічного впливу. Дія всіх зубних паст ґрунтується на м'якому шліфуванні, що видаляє поверхневе фарбування в проміжках між відвідуваннями стоматолога. Відбілюючі зубні пасти містять спеціальні хімічні або шліфувальні речовини для видалення фарбування емалі зубів. Методи шліфування та полірування використовуються і при професійному чищенні зубів у стоматолога або гігієніста, щоб видалити більшу частину зовнішнього фарбування, викликаного їжею і тютюном.

Різні процедури відбілювання викликають у людей різну реакцію. Деяким добре допомагають відбілюючі зубні пасти, у той час як тим, у кого зуби сірі або знебарвлені, для досягнення чудової посмішки можуть знадобитися порцелянові вініри або тимчасові коронки (див. в інших матеріалах із цього розділу). Тільки ваш стоматолог або гігієніст зможе визначити, що підійде вам краще.

Copyright © 2002, 2003 Colgate-Palmolive Company. Передрук заборонено.