Badge field

Як обрати правильну зубну щітку

Published date field

Якою зубною щіткою слід користуватися?
При сучасному виборі зубних щіток усіляких форм, розмірів і видів покупка щітки стає непростим завданням. На що ж варто звернути увагу при виборі зубної щітки?

  • Більшість стоматологів сходяться на думці, що найкраще видаляє зубний наліт і залишки їжі щітка із м'якою щетиною. Перевагу також дають щітки з невеликими голівками, оскільки з їхньою допомогою легше добратися до всіх ділянок ротової порожнини, включаючи важкодоступні моляри.
  • Якщо мова йде про тип ручки (наприклад, прогумована ручка або ручка із гнучкою шийкою), форму голівки (ромбовидна або прямокутна) і тип підстригання щетини (зиґзаґоподібний, з рівним підстриганням або з пучками конічної форми), то варто вибирати ту, що здається вам найзручнішою. Найкраща щітка - та, що підходить для вашої ротової порожнини і дозволяє легко дістатися всіх зубів.
  • Для когось гарною альтернативою буде електрична зубна щітка. З її допомогою можна краще чистити зуби, особливо тим, хто має труднощі при чищенні або у кого обмежена рухливість руки.

Як часто сліз міняти зубну щітку?
Зубну щітку варто міняти тоді, коли стане помітним її зношування або кожні три місяці, залежно від того, яка із цих подій настане раніше. Також дуже важливо міняти зубну щітку після того, як ви перехворіли на застуду, тому що на щетинках можуть накопичитися патогени, які можуть викликати повторну інфекцію.

toothbrushes
Зношена зубна щітка (вгорі) може зашкодити тканині ясен. Міняйте зубну щітку кожні три місяці або коли вона зноситься.