Badge field

Що таке зубний камінь?

Published date field

Зубний камінь, що іноді називається зубним відкладенням - це отверділий зубний наліт. Зубний камінь може також утворитися у підясенній області, подразнюючи при цьому тканини ясен. Зубний камінь дозволяє зубному нальоту відкладатися на великій площі зубної тканини; більше того, липка поверхня зубного каменю сприяє стовщенню шару нальоту, що в результаті може призвести до серйозніших захворювань, таких, як карієс і пародонтит.

Зубний камінь не тільки являє загрозу для здоров'я зубів і ясен, це ще й косметичні проблеми. Тому що зубний камінь має більш пористу структуру, він легко всмоктує барвники. Тому, якщо Ви - любитель кави або чаю, своєчасне видалення зубного каменю набуває особливої важливості.

Як дізнатися, чи є у мене зубний камінь?
На відміну від нальоту, що являє собою безбарвну плівку з бактерій, що накопичилися, зубний камінь - це мінералізоване утворення на поверхні зубної емалі, легко помітне при скупченні вище лінії ясен. Найпоширеніша ознака зубного каменю - це відкладення жовтого або коричневого кольору на зубах і яснах. Точний діагноз і видалення, при необхідності, зубного каменю можливе тільки при відвідуванні стоматолога.

Як запобігти скупченню зубного каменю?
Правильне чищення зубів, особливо із застосуванням спеціальної пасти для запобігання утворення зубного каменю, а також регулярне застосування зубної нитки дозволяє зменшити утворення зубного нальоту і зубного каменю.

Якщо мінералізація зубного каменю вже відбулася, видалити його може тільки стоматолог або гігієніст стоматологічний. Процедура видалення зубного каменю проводиться професійним способом (у кабінеті стоматолога) і також відома під назвою "зіскоблювання" або "глибоке чищення". Під час такої процедури, використовуються спеціальні інструменти для зняття зубного каменю з поверхні зуба вище і нижче лінії ясна.

TarterTeeth Scaling

Зубний камінь загрожує стану здоров'я ротової порожнини і робить Вашу усмішку менш привабливою.

Якщо отвердіння зубного каменю вже відбулося, видалити його може тільки стоматолог або гігієніст стоматологічний.